Produkter

Anna-Lena Dancy

Keramiker

KOPPAR & FAT

En lätt kopp I manga olika färger med en trollslända på insidan har länge varit mitt signum. Vit insida, snyggt draget handtag med plats för ett eller två fingrar, klappvänlig form, oc´ftast stor, men alltid lätt och tunn – så vill jag att en användarvänlig kopp ska vara.

 

100-grams glasyrprover har jag gjort många. Jag köper inte färdiga infärgningspigment, utan hittar den grundglasyr där oxider ger den färg jag vill ha. Sedan får jag ofta räkna om receptet till molvikt, för att ändra och få fram blankheten och den yta jag vill ha.

KRUKOR & BLOMFAT

Ganska många idéer kommer till för att jag vill hitta lösningar för mina egna behov. Hur får jag kryddväxten från mataffären att överleva? Basilikans rötter växer ut genom krukans botten och den behöver både en ordentlig vattenbädd och luftcirkulation. Fat och krukor sitter ihop som en enhet och har hål ner mot fatet.

 

Blomfaten är till för blomsterdekoration. Man kilar fast skaften i hålen, så att blommorna står stabilt utan oasis. Det behövs inte så många blommor, och låga arrangemang blir fint vid dukning!

KANNOR & SKÅLAR

Sedan 1994 har jag arbetat heltid med keramik och suttit över tio tusen timmar vid drejskivan. Det krävs alltid närvaro och fokus när man drejar, samtidigt som händerna vet av sig själva vad de ska göra. Viktigare än tekniskt kunnande och förutsättning att få fram den karaktär som önskas är nog ändå lust, magkänsla och disciplin.

 

Jag gjorde många försök innan pip-pip-kannan blev färdig. Kannor har alltid påmint mig om fåglar, så jag ville göra en pip-pip-kanna. Det blev mjölkkannor med inspiration från strandskata och koltrast.

RAKU

Min största lust finns i sökandet efter spännande proportioner och perfekt form. Jag älskar verkligen arbetet med form - det är så fascinerande med linjer och spänst! Det kan handla om en enkel klotform som får ett fint lock och blir skulpturalt mer spännande, eller en häst där jag skulpterar fram musklerna. Det är så få millimeter som gör hela skillnaden.

KONTAKT

 

Address:

Gunnilsevägen 61, 424 56 Gunnilse

 

E-post:

anna-lena (snabel-a) dancy.se

 

Telefon:

031 - 94 39 50

0732 - 160 900

 

 

Jag har inte Facebook, men jag finns på Instagram.